NOTÍCIES DE CATÍ  2011 (D)

Felicitació de Nadal i Cap d'Any de l'Ajuntament de Catí

 

(4at. Trimestre 2011: Octubre, Novembre, Desembre)


NOTÍCIES 2012

NOTICIES DEL PRIMER TRIMESTRE DE 2011

NOTICIES DEL SEGON TRIMESTRE DE 2011

NOTICIES DEL TERCER TRIMESTRE DE 2011

NOTICIES 2010

NOTICIES 2009


47.- I CONCURS D'IDEES EMPRENEDORES

CONCURS D’ IDEES EMPRENEDORES

            La Mancomunitat Castelló Nord i les Agències d’Ocupació i Desenvolupament  Local des Ajuntaments  de Rossell, La Pobla de Benifassà, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Les Coves de Vinromà, La Salzadella, Vilar de Canes, Sant Mateu, Catí i Xert, convoquen el I Concurs d’Idees emprenedores destinat a premiar les propostes d’iniciatives empresarials presentades per aquelles persones residents en els municipis que formen part de la Zona I Ruralter-Leader (Alcalà de Xivert, Benlloc, Borriol, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Mestre, les Coves de Vinromà, Xert, la Jana, la Pobla Tornesa, la Salzadella, Sant Jordi, Sant Mateu, Sant Rafael del Riu, Santa Magdalena de Polpis, Sarratella, Serra Engarcerán, Tírig, Torre d'en Domènec, Traiguera, Vilanova d'Alcolea,  Rossell, La Pobla de Benifassà, Catí i Vilar de Canes.

Més informació en els ajuntaments, en les webs dels ajuntaments i en estes pàgines web:

 Díptic:  http://www.catimenu.com/diptic.pdf

Cartell: http://www.catimenu.com/cartellconcursideesemprenedores.pdf

Concurs: http://www.catimenu.com/concursideesemprenedores.pdf

Bases: http://www.catimenu.com/bases.pdf

Memòria-guia: http://www.catimenu.com/memoria-guia.pdf


48.- CONVENNI ENTRE LA DIPUTACIÓ I L'AJUNTAMENT DE CATÍ

                 El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, es va desplaçar en la matinada del dia 17 d'octubre fins la comarca de l'Alt Maestrat, acompanyat pel vicepresident Francisco Martínez i els diputats provincials Pablo Roig, Domingo Giner i Lluis Martínez per a firmar tres convennis de col·laboració amb els Ajuntaments de Catí, Tírig i Benassal.        
 Moliner va assegurar que "la mejor forma de reivindicarse que tiene la Diputación es trabajando y estando más cerca de los alcaldes. Otros, que no entienden cuál es nuestro papel, solo pretenden controlar políticamente esta institución. Nosotros creemos en los pueblos, cualquiera que sea su tamaño y color, defendemos sus señas de identidad y sabemos de la capacidad de esta provincia por ser grande sumando a muchos pequeños".

          En Catí, Moliner ha ratificat el compromís de la institució provincial amb els productes autòctons del nostre interior, como és la trufa, al financiar amb 10.000 euros la fira dedicada a aquest fong que es va celebrar en Catí el passat mes de febrer. "En la presentación de los compromisos para el Desarrollo Económico de la Diputación ya establecimos que la promoción de nuestros productos es fundamental para la dinamización del interior de la provincia, debemos poner en valor aquello que puede generar riqueza y servir de sustento a muchas familias castellonenses", ha señalado Moliner. Cal recordar que recentment la Diputació ha portar a terme altres actuacions essenciale en Catí com les obres de millora del túnel de l'Avellà o l'enquitranament en la carretera de accés al poble.
 


49.- EL P.P. TORNA A GUANYAR AMB CLARA MAJORIA ABSOLUTA

ELECCIONS AL CONGRÉS

 

 

 

ELECCIONS AL SENAT:

 

Més informació en http://www.eleccionscati2011-2012.htm


50.- CAUEN MÉS DE 200 LITRES EN MENYS DE 24 HORES

                       Una DANA ens ha afectat durant els anteriors dies deixant precipitacions generals a tota la Comunitat i xifres que superen els 200 mm en molts observatoris.

            Després d'un estiu i inicis de tardor molt secs han arribat les tant ansiades pluges i ho han fet com sol ser habitual en la nostra zona després d'un període de sequera: de forma torrencial.

             Les pluges s'iniciaren dissabte i fou el litoral, especialment el sector nord el més beneficiat amb pluges que acumularen fins a 250 mm en pobles com Vinaròs, localitat on es produiren nombrosos desperfectes que obligaren al centre d'emergències a activar l'alerta roja. Diumenge les pluges també afectaren pobles com Onda on també s'activà l'alerta roja i fins i tot tinguerem que lamentar la mort de quatre persones i la desaparició d'una altra. Amb el pas de les hores les tronades prelitorals anaren guanyant terreny i afectaren durant la vesprada-nit a pràcticament tota la comunitat. Destaquen els 207 mm de Catí.

           Al poble les pluges s'iniciaren pràcticament al temps que es tancava la jornada electoral i destacaren per la seva intensitat, fins i tot superior a 200 mm/h en alguns moments puntuals (uns 3,33 mm/minut). El pluviòmetre que el SAIH té al poble registrà una quantitat de 53 mm en una hora. Aquestes foren persistents durant tota la nit i actumularen fins a 207 mm. .

           A pesar que estem usant el terme sequera hi ha que fer notar que, amb les precipitacions acumulades aquests dies ja s'ha superat la mitjana anual. I encara es poden acumular quantitats destacaques fins final d'any.


51.- CURSET D'INFORMÀTICA

             Durant la setmana del 21 al 25 de novembre, s’està desenvolupant en l’oficina d’Infouturisme de Catí, un curset de formació en noves tecnologies i en la utilització de recursos d’internet. El curset està organitzat pel CEDES d’Albocàsser, a iniciativa de l’Ajuntament de Catí,  sent l’horari del curset des de les 17:00 h a les 21:00 h.


Aula internauta en l'oficina d'Infotourist de Catí

         El  CEDES d’Albocàsser és un dels cinc de la província de Castelló (Albocàsser, Llucena, Vall d’Alba, Sogorb i Morella) que depenen de la Diputació Provincial L’objectiu general del projecte CEDES (Centres de dinamització econòmica i social),  és aconseguir l’impuls econòmic i social dels municipis de l’interior de la província de Castelló a través de la promoció econòmica, la cohesió social, el desenvolupament sostenible, les noves tecnologies de la comunicació i el desenvolupament cultural aconseguint cohesionar el territori de la província de Castelló a través de projectes integradors de regeneració rural així com promoure la inserció laboral i l’assessorament per a la creació de empreses.

          Des de els centres CEDES els/les ciutadans/anes, empreses, municipis i institucions podran disposar de:

          Boxes per a l'ús d'empreses i professionals.

Aules de formació informatitzades.
Sales de creativitat per a la innovació empresarial.
Disponibilitat de sales multiusos per a la celebració de tallers, conferències, promocions comercials, reunions…
Instal·lacions i recursos per als ciutadans, empreses i organismes públics.
Personal tècnic al servici de la ciutadania i empreses.
Saló d'actes per a conferències i promocions comercials.

Sales de reunions.
Sistemes de video-conferència, informàtica i telecomunicacions.


52.- NOUS PREMIS PER A FORMATGES DE CATÍ

FORMATGES DE CATÍ ACONSEGUEIX UN OR, UNA PLATA I DOS BRONZES EN EL CAMPIONAT DEL MÓN DE FORMATGES

 

-El World Cheese Awards, celebrat en Londres, certifica la qualitat de la formatgera del Maestrat

-Amb estos quatre guardons Formatges de Catí ja suma 31 reconeixements en menys de 10 anys

-Formatges de Catí valora de manera especial els guardons aconseguits en els formatges d'ovella.

           La cooperativa Formatges de Catí segueix afiançant la qualitat dels seus formatges amb nous reconeixements. En esta ocasió ha tornat a ser en el World Cheese Awards, que ha finalitzat en Londres. Aquest any la satisfacció en la formatgera de l'Alt Maestrat és especial ja que tres dels quatre guardons aconseguits ho han segut en les categories de llet d'ovella. Es tracta d'un fet rellevant ja que fins la data la majoria de guardons corresponien als formatges de cabra i les elaboracions d'ovella acostumaven a associar-se a terres castellanes.

            De fet, el formatge Pell Florida d'Ovella, en la categoria de semicurats, ha obtingut la medalla d'or en el concurs, considerat com el màxim guardó. Formatges de Catí ha sigut la formatgera de la Comunitat Valenciana que més premis ha aconseguit en un certamen que està considerat com el campionat del món dels formatges. Amb els guardons aconseguits Formatges de Cati ja suma un total de 31 reconeixements en concursos nacionals i internacionals.

             Per als ramaders i cooperativistes que integren Formatges de Catí suposa un alicient per a continuar elaborant formatges artesanals de qualitat.

            A més de la medalla d'oro en els formatges semicurats el formatge "Leche Cruda Oveja" ha aconseguit la medalla de plata en la categoria de Formatge Curat. A més el format Catí Tronchón Ovella ha aconseguit la medalla de bronze en la varietat de Formatge d'Ovella Curat. Finalment en la varietat de Formatge de Cabra Curat la varietat "Catí Leche Cruda Cabra" ha obtingut la medalla de bronze.

-2.500 formatges de 30 països.

             El World Cheese Awards està considerat el major event mundial en torn als formatges. En la cita es reunexen 200 catadors que proven un total de 2.500 formatges procedents de 30 països.

              La cooperativa Formatges de Catí ja ha aconseguit premis en 2007, 2009 i 2010. L'entitat que l' organitza és un selecte gremi que reuneix a productes gourmet. A més dels guardons el World Cheese Awards serveix de plataforma per a donar a conéixer els productes de major qualitat entre els que es troba Formatges de Catí.

 


53.- XIMO CALACEIT, NOU ENTRENADOR DEL C.D. CATÍ

Ximo Calaceit, nou entrenador del C.D. Catí, substitueix a Andrés Felices.

Serà ajudat en la preparació física per Simón Casinos

      

           Ximo Calaceit  serà el que substituirà a Andrés Felices, l'entrenador amb el que el C.D. Catí va aconseguir la temporada passada l'ascens a Preferent. Ximo Calaceit, de 47 anys, natural de Sant Mateu i casat a les Coves on resideix, va entrenar, en la categoria de Preferent, la passada temporada a l'Albocàsser C.F. , equip al que va pujar  a preferent en la  temporada 2009-2010.  Fa uns déu anys ja va entrenar  al C.D. Catí en 1ª Regional.

          Al llarg de la seua trajectòria professional ha ascendit de categoria a tres equips, al Vinromá a 1ª Regional (94-95), i al Sant Mateu i a l'Albocàsser a Preferent. També va entrenar al Vilafranca la temporada 99-00

Ximo Calaceit la temporada de l'ascens de l'Albocàsser

 

                Darrerament s'havia convertit en un aficionat més del C.D. Catí (Vilafamés, Alqueries i Albocàsser, a més de quan va visitar les Coves per jugar contra el Vilar de Canes). Ara tindrà la difícil tasca de motivar a l'equip per a escapar de la posició de descens en que actualment es troba. Debutarà el dissabte, dia 17 de desembre, en l'estadio del Fornàs de Sagunt contra l'Acero B. Serà ajudat per Simón Casinos en la preparació física. Simón és llicenciat en Educació Física i té el títol d'entrenador i ha desenvolupat la seua labor en Benicassim, Onda, Grau i Getafe entre d'altres.
          

      De moment, segons l'entrenadors en les càmeres de Canal 56, s'ha establit un pla de tres dies d'entrenament (un en Catí amb tots els jugadors) i dos dies separats els jugadors de Catí i els de Castelló. De moment no hi haurà noves incorporacions a l'equip encara que no es descarten més endavant, segons vaja la marxa de l'equip. L'objectiu, segons Calaceit, és aconseguir en els tres partits que queden de la primera volta el màxim número de punts (de moment tant sols té déu punts l'equip). La salvació de l'equip passa per aconseguir al final de la temporada al menys uns 30 o 32 punts. Segons les característiques del camp del Catí (de reduïdes dimensions) cal reforçar la defensa per a que els equips contraris tinguen menys ocasions i no facen gol amb tanta facilitat.

          Els mals resultats de l'equip, tant sols dos victòries en catorze partits, en la seua primera temporada en preferent han segut determinants en que l'entrenador Felices presentara la dimissió que va ser aceptada per  la directiva cercant un revulsiu per a l'equip. La decisió fou debatuda en una reunió entre la directiva i alguns socis la vespra de la Puríssima adoptant esta decisió per a aconseguir mantindre l'equip en la categoria després de l'històric ascens de preferent de la passada temporada.
 

El C.D. Catí en la temporada 2001-2002 amb Ximo Calaceit com a entrenador


54.-  “I JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA TRUFA

• Se celebrarán los fines de semana de enero y febrero en los municipios de Albocàsser, Benassal, Catí y Culla

 

         

          Durante los meses de enero y febrero se celebrarán en los municipios de Albocàsser, Benassal, Catí y Culla, las “I Jornadas Gastronómicas de la Trufa” organizadas por empresarios de estos municipios con la colaboración de la Diputación de Castellón y los respectivos ayuntamientos

         Serán 14 los establecimientos de restauración que ofrecerán menús basados en la trufa con precios que estarán alrededor de los 30 €, y que combinarán la gastronomía tradicional de la zona con innovaciones basadas en la trufa.

         Además, diversos bares de las localidades, prepararán tapas con la trufa como ingrediente estrella que se servirán durante los almuerzos. Como complemento, más de una decena de comercios pondrán a la venta productos trufados: repostería, embutidos o quesos.

         “Las Jornadas propician así una completa visita a los numerosos atractivos culturales y naturales de la comarca con la posibilidad de finalizar la visita disfrutando de la gastronomía de los mejores restauradores”, señalo José Pons, Diputado de Turismo de Interior.

           Por su parte, Pablo Roig, Diputado de Juventud y responsable de la Comarca de Albocàsser, ha manifestado "la importancia de realizar acciones turísticas uniendo distintos municipios y, al mismo tiempo, coordinando tanto la iniciativa privada como la pública. Estas jornadas, además de aumentar el número de turistas en los pueblos en temporada baja, ponen en valor uno de los productos estrella que tenemos: la trufa. La producción de este hongo, la elaboración de productos con trufa y la posterior comercialización, darán un importante impulso económico en los pueblos de interior, con el cual evitaremos despoblamientos y crearemos empleo”.

            La “Feria Itinerante de la Trufa”, que se celebrará en Albocàsser el día 12 de febrero, se convertirá en el momento más intenso de la temporada de la trufa, con numerosas actividades alrededor de este hongo tan característico de nuestra comarcas de interior y donde las Jornadas Gastronómicas serán uno de los principales eventos.

            El cartel de las Jornadas y los menús se presentarán la primera quincena de diciembre a la prensa y al sector turístico.


55.- LA DIPUTACIÓ PATROCINARÀ LES  I JORNADES DE LA TRUFA

          El vicepresidente y diputado de Turismo, Andrés Martínez, el diputado de Turismo de Interior, José Pons, y el diputado de Juventud, Pablo Roig, han presentado esta mañana, dia 16 de diciembre, las I Jornadas Gastronómicas de la Trufa.  Un encuentro patrocinado por la institución provincial que se desarrollará de forma itinerante, entre el 13 de enero y el 26 de febrero, en los municipios de Albocàsser, Benassal, Catí y Culla.

De Catí estan en la foto, Pablo Roig, Carlos Puig i Juanjo BlascoEstos son los restaurantes participantes:

- ALBOCÀSSER: (5) La Perdigana, Mesón Pele, Posada del Sol, Bar Pedro, Bar Eladio
- BENASSAL: (3) Hotel Rte. Novella, Hotel Rte. La Castellana, Hostal La Piqueta
- CATÍ: (4) Rte. Prigó, Casa de Banys L'Avellà, Casa Carbo, Bar Borcho
- CULLA: (4) Rte. La Carrasca, Mesón La Setena, Rte. La Solaneta, Hotel Rural Mas de Cuquello.


 


56.- CONCERT DE NADAL 2011 DEL COR DE CATI, VERGE DE L'AVELLÀ

Concert
de
Nadal


 


 

Cati
2011
Dia: 18 de desembre (diumenge)
Hora- 19:00 h
Lloc: Sala de la Vila

COR DE CATÍ VERGE DE L'AVELLÀ

 

PROGRAMA:

1.- El pastoret (Pop. valencià)
2.- En un rincón del establo (José Mª Illesca)
3.- Festejo de Navidad (Herbert Bittrich)
4.- Santa Nit (Franz Xaver Grüber)
5.- Joia en el món (G.F. Haendel)
6.- O voso galo comadre (M. Groba)
7.- Niño de Dios de amor herido (Francisco Guerrero)
8.- Blanca Navidad (Irving Berling)
9.- Els àngels de la glòria (Tradicional Francesa)
10.- Suit comercial navideña (José Bernardo Álvarez)

Dirigeix: Carlos E. Pascual Pérez
 
  


57.- CONCERT DE NADAL 2011 DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA

 

El diumenge dia de Nadal, va tindre lloc el tradicional concert de la Banda de Música i del Conjunt Instrumental.


 Va ser també la presentació oficial del nou director Enrique Martínez Saura.

Enrique Martínez, dirigint al Conjunt Instrumental

PROGRAMA:

Conjunt Instrumental:

Conjunt Instrumental "Arsenio Sales"


Educandos de Benejuzar (pasdoble)     J. Aparicio Peiró
1492: Conquest of Paradise (BSO)      Vangelis
Feliz Navidad (nadala)         J. FelicianoUnió Musical Catinenca

La Unió Musical Catinenca dirigida per Enrique Martínez Saura

Sabre Dance (moviment del ballet Gayane)        A. Khachaturian
Into the strom (fantasia)                           R. W. Smith
Cielo Andaluz (pasdoble)                                        P. Marquina
Ireland: of Legend and Lore (poema sinfònic)              R. W. Smith
Radetzky March (marxa)                           J. Strauss


Dirigeix: Enrique Martínez Saura

 

 

NOTICIES DEL PRIMER TRIMESTRE DE 2011

NOTICIES DEL SEGON TRIMESTRE DE 2011

NOTICIES DEL TERCER TRIMESTRE DE 2011


NOTÍCIES 2012

NOTICIES 2010

NOTICIES 2009


© Pàgina creada per Joaquim Carbó Miralles , cronista oficial de la real vila de Catí

Darrera actualització: 12 de desembre de 2011