NOTÍCIES DE CATÍ  2012 (D)

(4at. Trimestre 2012: Octubre, Novembre, Desembre)


43.- NOU LLIBRE SOBRE CATÍ DEL PATRONAT DE TURISME
44.- CONCERT INTERCANVI DE BANDES 2012
45.- CELEBRACIÓ DE LA DIADA DEL 9 D'OCTUBRE
46.- LA CATINENCA BEA BADAL BLASCO GUANYA LA CURSA DE VILANOVA
47.- Mª AMPARO TRAVER, PRIMER PREMI CONCURS DE FOTOGRAFIA
48.- S'INICIEN ELS TREBALLS DE RESTAURACIÓ DE LES PINTURES DE L'ERMITA DE L'AVELLÀ
49.- REUNIÓ ENTRE ALCALDES I EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ PER LES PROSPECCIONS PETROLÍFERES
50.- GRAN ÈXIT EN LA REPRESENTACIÓ DEL GRUP DE TEATRE "PERAIRES DE COMÈDIA" EN CATÍ
51.- LA DIPUTACIÓ ORGANITZA 20 TALLER D'OCUPACIÓ I 91 ACTIVITATS EN EL CEDE D'ALBOCÀSSER
52.- CONTINUEN ELS TREBALLS DE RECUPERACIÓ DE LES PINTURES- CONVENI SOBRE ESCOMBRERIES
53.- PERMISOS D'INVESTIGACIÓ I PROSPECCIÓ D'HIDROCARBURS
54.- PABLO ROIG DEFENSA UNA PROPOSTA SOBRE INVESTIGACIÓ D'HIDROCARBURS
55.- L'AJUNTAMENT PRESENTA UNA PÀGINA EN FACEBOOK PER PROMOCIONAR EL TURISME
56.- LA DIPUTACIÓ MILLORARÀ LA CARRETERA DE L'AVELLÀ
57.- EXPOSICIÓ DE 12 PINTURES INSPIRADES EN OBRES DE MÚSICA EN CATÍ
58.- NOU EXEMPLAR DE LA REVISTA "TOSSAL" (EL NÚMERO 20)
59.- CONCERTS DE NADAL DEL COR DE CATÍ I DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA
60- OFERTA D'OCUPACIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA
61.- LA FUNDACIÓ DE LA LLUM I LES IMATGES RESTAURARÀ LA FAÇANA DE LA CASA DE LA VILA I LA TEULADA DE L'ESGLÈSIA

43.- NOU LLIBRE SOBRE CATÍ DEL PATRONAT DE TURISME

El patronat de Turisme de Castelló ha editat un llibret sobre Catí que es cataloga dintre de la col·lecció "Disfruta la Provincia". El llibre porta per títol "Catí, tresor del Maestrat".

El llibret té dotze pàgines i divuit fotografies sobre Catí, la majoria dels àlbums de fotografies de catimenu.com que el titular ha cedit gratuïtament.

El llibre pot consultar-se "on line" en el següent enllaç http://www.turismodecastellon.com/136037_es/Cat%C3%AD-tresor-del-Maestrat/

Es permet la descarga del llibret en PDF lo que permet visualitzar-lo a major escala.


44.- IX PROGRAMA DE CONCERTS D'INTERCANVIS MUSICALS 2012

Divendres 5 d'octubre a les 22:30h al Centre Recreatiu tindrà lloc un concert d'intercanvi de bandes de música entre les Sant Mateu i Catí


Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu


Pasdoble: Olé !!! Contrabandistes de Ramón García i Soler

Obra: El camino real de Alfred Reed

Dirigeix: Sergi Costes Ferré

Unió Musical CatinencaPasdoble: Ateneo Musical de Mariano Puig Añó

Obra: Al-Andalus d' Enrique Martinez Fuertes.

Himne a Catí (Pedro Tel- Alexandre Fich)

Dirigeix: En Kike Martínez Saura
 

El dissabte, a les 20:00 h es repetirà el mateix concert intercanvi musical en Sant Mateu


45.- CELEBRACIÓ DE LA DIADA DEL 9 D'OCTUBRE

 

La Rondalla Tirijana tot un èxit. A la ronda que han pegat pel poble just abans del sopar de germanor, han anat replegant cada vegada mes gent i quant baixaven per la Raval cap al ball el carrer era un autèntic riu de gent al voltant de la rondalla tirijana, lo que ha propiciat que la majoria de gent arribaren tots junts al sopar.


46.- LA CATINENCA BEA BADAL BLASCO GUANYA LA CURSA DE VILANOVA

Els veïns de Vilanova d'Alcolea van viure la festivitat del 9 d'Octubre de la manera més esportiva, amb la celebració de la cinquena edició del seu Marxa de Muntanya. Una prova que cada vegada gaudeix de major popularitat, ja que en aquesta ocasió va superar els 300 participants i van ser un total de 317 corredors els que van aconseguir completar un exigent recorregut de 18,5 quilòmetres. 

La victòria va recaure en el corredor del Elite Ciments Fernando Ruiz, que va creuar la línia de meta amb un temps de 1:15.10 hores. L'atleta va aconseguir obrir forat amb els seus majors perseguidors, Raimundo Defez, del Meridià Zero, i Alfonso Granell, del CA Onda, de manera que va poder treure'ls una mica més de tres minuts, mentre que la lluita entre els dos últims pel segon lloc del podi no es va decidir pràcticament fins a l'últim moment, quedant segon Defez per només vuit segons.

FÈMINES
En categoria femenina la corredora més destacada va ser Bea Badal, del CM Catí, que va aturar el rellotge en 1:47.26 hores. Els seus principals rivals van ser l'atleta independent Isabel Marc, amb 1:51.12, i Susana Milián, l'AG L'Abeurall, amb 1:55.44.Els participants van prendre la sortida des de la plaça Arnau de Vilanova, davant de l'Ajuntament, iniciant així un recorregut que els va portar per camins i sendes forestals, a través d'enclavaments tan coneguts de l'entorn de Vilanova d'Alcolea com el Mas de Blasco, els paratges de l'Assut, el Mas de Comos o la Font del Mas de Calaf. I un cop conclosa la prova, tots van poder compartir un esmorzar popular.

Des d'aquestes línies no podem sino que felicitar a Bea, que ha deixat de ser una promesa per a convertir-se en una figura, una de les que més ha progressat de les atletes de la comarca en la seua especialitat i que ha deixat l'estandart de Catí excepcionalment alt.


47.- Mª AMPARO TRAVER, PRIMER PREMI CONCURS DE FOTOGRAFIA

Núria,  presidenta de l'Associació Cultural Tossal de la Nevera, organitzadora del concurs, fa entrega del premi en metàlic (100 euros) i del diploma acreditatiu, a Amparo Traver, guanyadora d'aquesta primera edició del concurs. (Foto de F. Segura)

Mª Amparo Traver Riudecanyes s'alçà amb el premi del I Concurs de Fotografia Vila de Catí amb una fotografia titolada: "Catí: ahir, avui i demà". La fotografia, en blanc i negre, retocada artísticament, representa una vista del campanar i la Plaça de Dalt. Fou la fotografia més votada tant pel públic com per la Junta de l'Associació.

 

En segon lloc, amb categoria també de primer premi, quedà una fotografia d'Argimiro Segura Ferràs, aquesta en color, titolada "Rabera a la carretera de l'Avellà.

 


48.- S'INICIEN ELS TREBALLS DE RESTAURACIÓ DE LES PINTURES DE L'ERMITA DE L'AVELLÀ

El Servei de Restauració de la Diputació de Castelló ha iniciat aquest matí els treballs de recuperació de les pintures murals de l'ermita de la Mare de Déu de l'Avellà de Catí. Aquesta actuació permetrà fer un estrapo de les pintures murals sobre un suport inert, de manera que les humitats exteriors i de capil·laritat del mur no afecten les pintures com està succeint ara.

Estat preocupant de les pintures del lateral esquerre de l'ermita de l'Avellà

 

El diputat provincial, Pau Roig, l'alcalde de Catí, Manuel Puig, així com la directora de l'IVACOR, Carmen Pérez, i el director territorial de Cultura, Francisco Medina, s'han desplaçat fins al temple per comprovar l'estat dels treballs, que són finançats per la Diputació de Castelló, l'Ajuntament de la localitat i el bisbat de Tortosa.

En aquesta primera fase es restauraran les pintures d'una capella, que seran traslladades a València per al seu tractament i retornades a l'emplaçament original.
 


49.- REUNIÓ ENTRE ALCALDES I EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ PER LES PROSPECCIONS PETROLÍFERES

La Diputació Provincial de Castelló va organitzar el passat dia 1 de novembre una reunió entre els alcaldes de les comarques nord de la província de Castelló i els responsables de l'empresa Montero Energy.

L'empresa va defendre la seua petició de buscar petroli en el nord de la província destacant els beneficis econòmics que suposaria per als 41 pobles implicats.  També va destacar de que es respectaria la normativa mediambiental.

Mentre que la majoria dels alcaldes del Partit Popular van quedar satisfets amb les explicacions, els alcaldes socialistes van considerar insuficients les explicacions donades.

Fa aproximadament un mes que l'empresa Montero Energy va presentar una sol·licitud per obtindre permís per a poder investigar si existeixen jaciments d'hidrocarburs en la zona nord de la província de Castelló i si la seua explotació pot ser viable.

Els permisos sol·licitats estan agrupats en tres projectes:

Aristóteles. Inclou els següents municipis: Ares del Maestre, Benasal, Castellfort, Cinctorres, Culla, Forcall, La Mata de Morella, Morella, Olocau del Rey, Portell de Morella, Todolella, Villafranca del Cid i Vistabella del Maestrazgo.

Arquímedes. Inclou els següents municipis: Albocàsser, Alcalà de Xivert, Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Catí, Cervera del Maestre, La Jana, La Salzadella, Les Coves de Vinromà, Morella, Peñíscola, Rossell, San Jorge, Santa Magdalena de Pulpis, Sant Mateu, San Rafael del Río, Sarratella, Tírig, Traiguera, Vallibona, Vinaròs i Chert.

Pitágoras. Inclou els següents municipis: Albocácer, Ares del Maestre, Benasal, Castell de Cabres, Castellfort, Catí, Culla, Forcall, Herbés, La Torre d’En Besora, Morella, Palanques, Vilar de Canes, Villafranca del Cid i Zorita del Maestrat

Es considera el nord de la província de Castelló com una de les zones d'Espanya amb més probabilitat de trobar jaciments d'hidrocarburs. Fa uns 30 anys ja es van fer prospeccions en la zona, però amb la rudimentària tècnica de llavors i el preu del petroli no resultava rentable. Ara amb una tecnologia més moderna i el preu dels hidrocarburs a l'alça es replanteja la possibilitat de que puga ser rentable l'extracció.


50.- GRAN ÈXIT EN LA REPRESENTACIÓ DEL GRUP DE TEATRE "PERAIRES DE COMÈDIA" EN CATÍ

Una nombrosa representació de públic va gaudir amb la representació del grup de teatre "Peraires de Comèdia" de Catí. Els actors van respondre complidament a l'expectació creada amb una brillant actuació.

 

L'obreta titolada "Un mal dia" estava prevista inicialment per a representar-se dintre de les activitats de la diada autonòmica organitzades per l'Associació Cultural "Tossal de la Nevera" fou ajornada fins les festes de Sant Martí

 

 

 

 

Desde la web de Catí felicitem als actors, direcció i tècnic de so pel seu treball. Enhorabona!!


51.- LA DIPUTACIÓ ORGANITZA 20 TALLER D'OCUPACIÓ I 91 ACTIVITATS EN EL CEDES D'ALBOCÀSSERVISITA


El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha acudit al Centre de Dinamització Econòmica i Social (CEDES) d'Albocàsser per interessar-se pel funcionament dels tallers d'ocupació que promou la institució provincial i gràcies a la qual s'estan beneficiant 24 emprenedors l'entorn comarcal. Aquesta és una de les 111 iniciatives que s'han impulsat per tota la comarca en l'últim any i mig per millorar la formació de persones desocupades i de les empreses de la zona.

Concretament, els tècnics que treballen en el cedés d'Albocàsser han fet 82 itineraris individualitzats d'orientació laboral i han impartit 20 tallers d'ocupació en els municipis de l'àrea d'influència d'Albocàsser, en què han participat 160 desocupats. Actualment hi ha allotjades dues empreses al viver d'Albocàsser.

El president provincial ha explicat als alumnes que "amb gent qualificada com vosaltres en desenvolupament turístic i noves tecnologies aconseguim que cada euro invertit en aquest territori es multipliqui, perquè voleu aquesta terra d'oportunitats i esteu preparats per posar-la en valor. Teniu un bonic repte per davant i la Diputació estarà al vostre costat per ajudar-vos ".

Javier Moliner, que ha estat acompanyat en aquesta trobada per Vicent Sales, diputat responsable del servei de Promoció Econòmica, i Pau Roig, diputat de la comarca, també ha assegurat que "els tallers d'ocupació de la Diputació de Castelló suposen una decidida aposta per completar l'extensa gamma de suport a la formació que ofereixen els centres CEDES ".

Amb aquest taller d'ocupació, que suposa una inversió de 452.145 euros, la Diputació de Castelló ofereix la possibilitat que una persona que viu dins de la zona d'influència del CEDES d'Albocàsser i que es trobi en situació d'atur, pugui actualitzar la seva formació , qualificar professionalment i reinserir en la vida laboral.

Els tallers en curs són d'Agent de Desenvolupament Turístic i Disseny de pàgines web. Des de la seva incorporació els alumnes-treballadors participen i elaboren tot un seguit d'activitats destinades a incentivar el turisme dels diversos municipis de la zona d'influència del CEDES d'Albocàsser.
Un taller d'ocupació és un programa mixt de formació i ocupació l'objectiu és la inserció sociolaboral, subvencionat pel Fons Social Europeu a través de les diferents administracions autonòmiques, i per la Diputació de Castelló, que el financen. La subvenció rebuda per a la gestió del Taller d'Ocupació es divideix en tres grans capítols: costos salarials del personal del projecte, despeses de funcionament i gestió, i costos salarials dels alumnes-treballadors (120% del salari mínim interprofessional, el que ha precisat d'un pressupost de 452.145 euros.

Qualificació professional

Es forma als alumnes-treballadors que participen al taller en una professió. Així mateix, des de la seva incorporació, els 24v alumnes-treballadors participen i elaboren tot un seguit d'activitats destinades a incentivar el turisme dels diversos municipis de la zona d'influència del CEDES d'Albocàsser.
A més, durant un any els alumnes-treballadors són contractats per la Diputació de Castelló, amb un contracte de formació, rebent un salari equivalent al 120% del salari mínim interprofessional.

Els itineraris formatius del Taller d'Ocupació Diputació de Castelló estan adequats als certificats de professionalitat de cada un dels mòduls, de manera que qualsevol dels nostres alumnes a més de la titulació que li expedeixi el SERVEF per haver participat en aquesta, podrà accedir a l'esmentada certificació, expedida per Servei Públic d'Ocupació Estatal (INEM) i / o per l'Administració Laboral de la Comunitat Autònoma.

-Beneficis per als participants

En primer lloc, i l'impacte més obvi, és l'econòmic, ja que les persones que conformen l'alumnat-treballador del Taller, han rebut durant aquest any un salari que els ha ajudat a suportar la crisi en què ens trobem. Cal tenir en compte, tal com s'indica en l'apartat de perfil de l'alumnat, que els alumnes que integren el Taller vénen d'una situació d'atur de llarga durada i que en molts dels casos no rebien més cap prestació.

En segon lloc, gràcies al suport econòmic que reben, es poden permetre invertir un any de les seves vides a obtenir una formació reconeguda i acreditada, actualitzar les seves competències, perquè d'aquesta manera els sigui més fàcil la seva inserció laboral. Tots sabem, que com més ben formada està una persona més fàcil és la seva integració en el mercat laboral.

En tercer lloc, el poder disposar de 24 persones competents per realitzar pràctiques, ha suposat en els diferents municipis de la zona un suport per a l'execució de treballs que sense la nostra ajuda els hagués costat fer. Com ara la reobertura de les Tourist info que hem esmentat en apartats anteriors.

En quart lloc, donat el tipus de formació que s'ha impartit, s'ha intentat en tot moment innovar per a la millora de la promoció turística, i com a resultat s'han dut a terme, amb èxit, algunes actuacions com són: les rutes pirata, les exposicions fotogràfiques, el portal web de turisme, etc.

En cinquè lloc, i gràcies als mitjans de què disposem per estar el nostre Taller localitzat en la xarxa de Centres CEDES, la formació impartida no s'ha enfocat únicament i exclusivament en el mòdul que ens ocupava, sinó que aquesta ha estat integral (vegeu el apartat de formació teòrica), fet aquest que facilita la inserció laboral dels nostres alumnes.

En sisè lloc, pel que fa als emprenedors i autoocupació, els nostres almunos han tingut l'ocasió de desenvolupar les seves idees emprenedores per mitjà de la xarxa de centres CEDES, el que pot redundar en un futur benefici econòmic a la zona, gràcies a la creació de noves empreses.


52.- CONTINUEN ELS TREBALLS DE RECUPERACIÓ DE LES PINTURES- CONVENI SOBRE ESCOMBRERIES

La Diputación pone en valor el patrimonio histórico de Catí con la restauración de sus históricas pinturas murales de l’AvellàMoliner firma un convenio para solventar un problema de escombros que ha tenido el municipio

El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner, se ha interesado por los trabajos de recuperación de las pinturas murales de la ermita de la Virgen de l’Avellà de Catí. “Una iniciativa que permitirá poner en valor un gran patrimonio histórico que servirá de reclamo para la llegada de visitantes y nuevas oportunidades turísticas”, según Moliner.

Esta actuación permitirá hacer un estrapo de las pinturas murales sobre un soporte inerte, de forma que las humedades exteriores y de capilaridad del muro no afecten a las pinturas como está sucediendo ahora. El diputado provincial, Pablo Roig, y el alcalde de Catí, Manuel Puig, han acompañado al presidente en la visita a la restauración, que es financiada por la Diputación de Castellón, el Ayuntamiento de la localidad y el obispado de Tortosa.


En esta primera fase se restaurarán, mediante una innovadora técnica, las pinturas de una capilla, que serán trasladadas a Valencia para su tratamiento y devueltas al emplazamiento original.

Por otro lado, Moliner ha firmado un convenio con el alcalde de Catí con el que la institución provincial se compromete a solventar un problema de escombros que ha tenido el municipio. “Nuestra misión es estar al lado de los ayuntamientos en un momento complicado como este, cualquier pequeña aportación es fundamental y la Diputación continuará siendo la aliada que les permite garantizar la prestación de servicios que nos reclaman los ciudadanos”, ha apuntado Javier Moliner.

 

53.- PERMISOS D’INVESTIGACIÓ I PROSPECCIÓ D’HIDROCARBURS


El DOCV de 28 de setembre de 2012 va publicar tres expedients relatius a la sol•licitud d’investigació d’hidrocarburs a la província de Castelló.

Els permisos sol•licitats es van agrupar en els següents projectes:
Aristóteles. Inclou els següents municipis: Ares del Maestre, Benassal, Castellfort, Cinctorres, Culla, Forcall, La Mata de Morella, Morella, Olocau del Rey, Portell de Morella, Todolella, Villafranca del Cid i Vistabella del Maestrat.

Arquímedes. Inclou els següents municipis: Albocàsser, Alcalà de Xivert, Benicarló Càig, Canet lo Roig, Catí, Cervera del Maestre, La Jana, La Salzadella, Les Coves de Vinromà, Morella, Peñíscola, Rossell, San Jorge, Santa Magdalena de Pulpis, Sant Mateu, San Rafael del Río, Sarratella, Tírig, Traiguera, Vallibona, Vinaròs i Xert.

Pitágoras. Inclou els següents municipis: Albocàsser, Ares del Maestre, Benassal, Castell de Cabres, Castellfort, Catí, Culla, Forcall, Herbés, La Torre d’En Besora, Morella, Palanques, Vilar de Canes, Vilafranca del Cid i Sorita del Maestrat.


Les tres sol•licituds van ser formulades per l’empresa Montero Energy Corporation SL.
Fins final del mes de novembre es va establir un període de dos mesos per a presentar ofertes en competència alternatives a la de l’empresa anterior.

El dia 30 d’octubre, un mes abans de concloure el període d’ofertes alternatives, la Diputació de Castelló va convocar una reunió entre els 41 alcaldes dels pobles afectats de la comarca i l’empresa Montero Energy. En esta reunió l’empresa va comentar les línies generals de la seua actuació en el cas de que la seua oferta fora acceptada. La Diputació va garantir de que la informació seria completament transparent i que el projecte seria respectuós amb el medi ambient. Però que tractant-se d’un projecte que podria promocionar econòmicament a la nostra província no estava disposada a renunciar sense abans informar-se de la seua viabilitat.

A l’efecte el dia 27 de novembre, en la Diputació de Castelló, es va acordar crear una comissió d’experts i tècnics per a analitzar i debatre sobre la investigació d’hidrocarburs en la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, va destacar que no acceptava postures radicals contràries a la investigació i que abans d’escolar l’opinió dels experts no podia privar als nostres pobles de la oportunitat del progrés.
 


54.- PABLO ROIG, DIPUTAT DE CATÍ, DEFENSA UNA PROPOSTA SOBRE INVESTIGACIÓ D'HIDROCARBURS

 

PROPOSTA D'ACORD

La Diputació de Castelló:

1. Està a favor del procés d'investigació per a la recerca d'hidrocarburs com un mitjà per millorar les possibilitats econòmiques de la província de Castelló. No serem l'únic territori que s'oposi a conèixer quins són els seus recursos naturals i les oportunitats que pot generar.

2. Exigirà que s'utilitzi la millor tecnologia disponible i amb el menor impacte mediambiental, també s'exigirà, que en la tramitació de la declaració d'impacte ambiental es reculli específicament la garantia que la forma d'investigació, extracció o explotació no tingui afecció sobre el medi ambient.

3. Estarà vigilant davant de cada pas que es doni per evitar que hi hagi qualsevol perjudici ambiental al nostre entorn.

4. Traslladar aquest acord al Ministeri d'Indústria, a la Conselleria de Territori i Medi Ambient i als ajuntaments que siguin susceptibles d'aquest procés d'investigació
.

 

55.- L'AJUNTAMENT PRESENTA UNA PÀGINA EN FACEBOOK PER PROMOCIONAR EL TURISME

L'Ajuntament de Catí ha obert una pàgina, Catí, tresor del Maestrat, en la xarxa social del Facebook pera promocionar el turisme del poble. Els àlbums estan dividits per temàtiques i en cadascun hi ha una foto amb un enllaç que porta directament a la pàgina web, perfil de Facebook ... o el contacte de cada comerç, casa rural, bar, restaurant, activitats o punts d'interès. La pàgina utilitza alguns dels recursos de les webs de Catí i està oberta a rebre la participació de tots aportant promocions, events, fotos de Catí o fotos i enllaços dels comerços, cases rurals, bars, restaurants ... La pàgina es gestionarà des de l'Ajuntament. L'enllaç és http://www.facebook.com/catitresordelmaestrat?ref=hl
 

56.- LA DIPUTACIÓ MILLORARÀ LA CARRETERA DE L'AVELLÀ

La diputació millora la CV-1270 entre Catí i l'Avellà

 

El vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, ha realitzat una visita per comprovar l'estat de les obres realitzades a la carretera CV-1270, que discorre entre els nuclis de població de Catí i l'Avellà, acompanyat pel diputat provincial i regidor de Catí, Pau Roig i de Manuel Puig, alcalde del municipi.

L'actuació ha consistit en el sanejament de les zones afectades per les vegetació adjacent a la carretera i el desenvolupament produeix deficiències a la base del vial.

L'obra, amb un pressupost de 19.064,22 euros, s'ha executat dins del contracte que té subscrit la Diputació de Castelló per a la gestió integral, manteniment, conservació i modernització de la xarxa de carreteres la titularitat ostenta la corporació provincial.
Els representants de la Diputació Provincial i l'Ajuntament de Catí, han manifestat la seva satisfacció per l'execució de les obres i per l'increment en la seguretat que aquesta suposarà per al trànsit dels vehicles que circulen per aquest vial.

La notícia completa al web de la Diputació de CS
http://www.dipcas.es/es/la-diputacion-mejora-la-cv-1270-entre-cati-y-lavella/

 


57.- EXPOSICIÓ DE 12 PINTURES INSPIRADES EN OBRES DE MÚSICA EN CATÍ

Estes vacances de Nadal tindrà lloc una exposició de 12 pintures inspirades en obres mestres de la música.

Autor: Lorenzo Ramírez- Lloc d'exposició: La Llotja (Casa la Vila) de Catí.

Inauguració Exposició: 20 de desembre a les 19:00 h.

Dates de l'exposició: Des del 20 de desembre al 8 de gener. Horari de visites: De 9:00 h a 15:00, de dilluns a dissabte.

 

 
 
 
 

 


58.- NOU EXEMPLAR DE LA REVISTA "TOSSAL" (EL NÚMERO 20)

 

Nou exemplar de la revista "Tossal"

Amb motiu de les festes de Nadal ha sortit a la llum un altre exemplar de la revista que edita l'Associació Cultural "Tossal de la Nevera".

es tracta ja del número 20, el que correspon al 3er. quadrimestre de 2012.

La portada està dedicada a l'obreta de teatre, "Un mal dia" interpretada pel grup catinenc "Peraires de Comédia" durant les passades festes de Sant Martí (estava prevista inicialment per a la celebració de la Diada).

la contraportada, ja en ambient nadalenc, està dedicada a la passada interpretació de cançons nadalenques del Cor de Catí Verge de l'Avellà que va tindre lloc el passat diumenge a la Llotja de la Casa la Vila.

Els continguts de la revista són:
- Editorial
- Notícies breus
- Article d'opinió sobre l'investigació d'hidrocarburs en la comarca
- La ramaderia de Catí en altres temps (Antoni Melià)
- El "iaio" Paco de Catí a Nova York (Paco Segarra)
- El doble obsequi de l'Avellà (R. Monferrer)
- Les visites pastorals del bisbe de Tortosa (Paco segarra)
- El vocabulari incomplet de Mossèn Puig (Pere- Enric Barreda)
- Entrevista (a Elodia Beltrán)
- El costumari catinenc (Joaquim Carbó)
- Coses Nostres
- Associacions del Poble
- La cuina de la tia Pepa (Conill amb salsa)
- Entreteniment (Alfredo Roca)
- Meteorologia (Àlex Carbó)

La revista, gratuïta per als socis, es pot comprar en el quiosc al preu de 2,50 euros.


59.- CONCERTS DE NADAL DEL COR DE CATÍ I DE LA UNIÓ MUSICAL CATINENCA

El diumenge, dia 16 de desembre va tindre lloc un concert de cançons nadalenques a càrrec del Cor de Catí, Verge de l'Avellà acompanyat d'un grup castellonenc. El concert es va realitzar a la Llotja de la Casa de la Vila, després de la missa major.

En primer lloc els dos grups van interpretar cançons nadalenques de l'altre costat de l'Atlàntic per a concloure amb les clàssiques nadales mediterrànies.

 

Una setmana després, el dia 23 de desembre, a les 19:00 h, va ser la banda de música de la Unió Musical Catinenca, dirigida per Kike Martínez Saura. la que va interpretar, al centre recreatiu, el típic concert de nadal.

 

Repertori:

Àngel i Tica (Pas-doble): Enrique Martínez Fuertes
Cordilleras de los Andes (Kees Vlak)
Into the joy of spring (James Swaringen)
A Christmas medley (arr. Rieks van der Vende)

En el concert van col•laborar els alumnes de l’escola de música “Arsenio Sales”
L’actuació va finalitzar amb la “Marxa Radetzky” de J. Strauss (pare)

Els membres de la “Unió Musical Catinenca”, els de l’Escola de Música “Arsenio sales”  i el Cor de Catí, Verge de l'Avellà els desitgen un Bon Nadal i un Feliç Any 2013


60- OFERTA D'OCUPACIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA

 

La Agencia de Empleo y Desarrollo Local del Ayuntamiento de Cati informa:

El Servicio Valenciano de Empleo y Formación (SERVEF) está llevando a cabo un Plan de Prospección de Empresas en colaboración con los Agentes de Empleo y Desarrollo Local mediante el cual se van a realizar visitas a empresas de toda la Comunitat Valenciana con el fin de dar a conocer a los empresarios los servicios que ofrece el SERVEF y las Agencias de Desarrollo Local de los Ayuntamientos y detectar cuales son las necesidades de recursos humanos que tienen las empresas en los ámbitos del empleo y de la formación.
El Servef a través del portal de empleo de la Comunidad Valenciana “GVAJOBS” ofrece un método de gestión de ofertas que les permite a las empresas gestionar sus ofertas de empleo a través de Internet.


Gràcies

Salutacions cordials.

BONS NADALS I FELIÇ ANY NOU !!!!

Josefa Ferreres Guardiola
A.e.d.l.
Ajuntaments de Sant Mateu, Catí i Xert


61.- LA FUNDACIÓ DE LA LLUM I LES IMATGES RESTAURARÀ LA FAÇANA DE LA CASA DE LA VILA I LA TEULADA DE L'ESGLÈSIA

2012.12.26 - 16:03 h. Última hora
La Diputació celebra que el 2013 es restauren cinc tresors patrimonials de Castelló amb 'La Llum de les Imatges'
Pau Roig assegura que "es veuran beneficiats tant el patrimoni històric com el turisme de tot el Maestrat"

El diputat provincial Pau Roig ha participat aquest matí en la reunió del Patronat de la Fundació "La Llum de les Imatges", en la qual s'ha donat un impuls al projecte que portarà l'exposició a la província de Castelló el 2013 i que permetrà posar en valor cinc tresors del patrimoni castellonenc. La Diputació de Castelló és membre d'aquest patronat, en el qual estan integrats tant la Generalitat, com els diferents bisbats de la Comunitat Valenciana, així com alguns ajuntaments autonòmics.
 

Façana de la Casa de la Vila


En la seva condició de diputat pertanyent al Maestrat, Roig ha agraït que s'hagi acceptat la inclusió dels municipis de Culla i Catí a la ruta que permetrà enriquir el llegat històric patrimonial tant dels municipis que acolliran la mostra, com els de tota la comarca ". En aquest sentit, el representant de la Diputació de Castelló ha assegurat que "la coordinació d'activitats entre la costa-Benicarló i Vinaròs-i l'interior-Catí i Culla-permetrà que tota la comarca es pugui beneficiar tant de la restauració d'edificis i peces emblemàtiques, com l'impuls turístic que suposarà durant els mesos en què es celebri la propera edició de 'La Llum de les Imatges'.

Aquesta campanya inclou la restauració de cinc edificis monumentals a les localitats de Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí, i la recuperació d'un total de 93 d'obres d'art, entre pintures, escultures, orfebreria, teixits i documents, pertanyents o relacionades amb aquest territori

Segons acord de patronat, presidit pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Rafael Ripoll, es procedirà a la contractació de les obres de recuperació en els béns immobles, que comprèn la restauració integral de l'església Arxiprestal de l'Assumpció de Vinaròs, i la recuperació, també en la seva totalitat, de l'església parroquial de Sant Bartomeu de Benicarló.

També, la restauració de la façana de la Llotja-Casa de la Vila a Catí, declarat conjunt històric-artístic, així com també s'ha inclòs la recuperació de la coberta de l'església d'aquesta localitat, donada la precària situació en què es troba aquest monument arquitectònic.

Finalment, la restauració i habilitació, exterior i interior, dels espais de la Casa Abadia per a les necessitats que comporta l'exposició i posteriorment per al seu funcionament com a museu parroquial de Culla.

L'exposició, que obrirà les portes a finals de 2013, vol recuperar i donar a conèixer l'esplendor artístic d'aquest territori castellonenc, el Maestrat, d'especial significació historicoartística i de particulars característiques, a través d'aquesta actuació de recuperació patrimonial sense precedents .

Per això, també s'ha aprovat la restauració d'un total de 93 béns mobles, de diferents èpoques, estils i tècniques, la majoria procedents de les poblacions que integren aquest territori, dels quals un total de 48 ja es troben en procés de recuperació al Centre de Conservació de Béns Mobles de La Llum de les Imatges. La resta de peces arribaran als tallers en les pròximes setmanes.

Aquestes obres, juntament amb altres peces que no requereixen la seva restauració, es mostraran en l'exposició que tindrà per seus les localitats de Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí.

 


NOTÍCIES QUART TRIMESTRE DE 2012

NOTÍCIES TERCER TRIMESTRE DE 2012

NOTÍCIES SEGON TRIMESTRE DE 2012

NOTÍCIES PRIMER TRIMESTRE DE 2012

NOTICIES DE 2011

NOTICIES 2010

NOTICIES 2009